Nyílt Kormányzati Együttműködés

A Nyílt Kormányzati Együttműködés keretében keletkezett anyagok

Szakmai véleményünk a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) második nemzeti akciótervének tervezetéhez

Zajlik a társadalmi egyeztetése a magyarországi OGP-nek, ehhez fűzzük véleményünket.  Szakmailag helytálló, szakértők szerint helyenként tudományos-fantasztikusba hajló meglátásaink nemcsak szakmai irányultságról, de egyfajta eltökéltségről is tanúbizonyságot tesznek – bízunk abban, hogy a közszolgáltató szervek egyre intenzívebben ismerik fel felelősségüket abban, hogy Magyarország akkor válik minőségileg jobb hellyé, ha az átláthatóság érdekében érdemi lépések, innovatív megoldások… Read more Szakmai véleményünk a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) második nemzeti akciótervének tervezetéhez

Társadalmi egyeztetésen a magyarországi Open Government Partnership / Nyílt Kormányzati Együttműködés programja

A korábbi hónapokban részt vettünk az magyarországi kormányzati kultúra nyitottságát támogató program előkészítésében. Több átütő javaslatot adtunk be, melyekkel rendszerszinten jelentős mértékben javítható az állampolgárok és a kormányzat együttműködési kultúrája. Nem tudjuk még, milyen kimenetele lesz az egyeztetéseknek, de alább közöljük javaslatainkat! Szerintetek milyen lenne az élet, ha megvalósulnának?  

Hogyan erősíthető a partnerség a magyarországi Nyílt Kormányzati Együttműködésben?

Az eDemokrácia Műhely Egyesület a magyarországi Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership), a magyarországi vállalások önértékelését napirendre tűző találkozóján vett részt. Egyesületünk frissen csatlakozott a viharvert állapotából felálló honi  OGP munkacsoport üléséhez. Talán a kedves olvasók nem mind tudják, de a a magyarországi OGP története nem éppen sétagalopp, főleg ha civilként igyekszik szerepet vállalni egy szervezet… Read more Hogyan erősíthető a partnerség a magyarországi Nyílt Kormányzati Együttműködésben?